Sharing is caring!

Op 28 oktober 2017 wordt er een rally gehouden in Shelbyville,Tn. De rally heet, “White Lives Matter” en wordt geleid door een groep Witte Nationalisten. Een evenement waar ik geen deel van wil uitmaken. Omdat ik zelf een Tennesseaan ben, ken ik de geschiedenis van mijn staat heel goed. Tennessee, Georgia en Alabama zijn wiegen voor de Ku Klux Klan, een groep die in de afgelopen 50 jaar sterk is verzwakt, maar toch leven sommige rassengevoelens uit hun hoogtijdagen nog steeds voort op het platteland.

Er zijn nog steeds problemen met racisme over de wereld

Terwijl het zuiden de laatste decennia nogal wat vooruitgang heeft geboekt, zijn er nog steeds resten van raciale spanningen. Na verschillende incidenten met blanke politieagenten die ongewapende zwarte burgers vermoorden, is er een groep ontstaan die bekend staat als “Black Lives Matter”. De gedecentraliseerde groep is van plan om de demonstratie in Shelbyville tegen te gaan.

  • De opkomst van het blanke nationalisme is gegroeid sinds de verkiezing van Donald Trump, die populistische idealen omarmt. Black Lives Matter groepen willen bewustwording creëren rond minderheden die het doelwit zijn van de politie, onrechtvaardig behandeld worden in het rechtssysteem en andere problemen die genegeerd worden in hun gemeenschappen.

Nieuwe activisten hebben een eigen mening over racisme

De “White Lives Matter” activisten beweren dat politieagenten die blanke burgers vermoorden worden genegeerd in de media, en de constante beschuldigingen van racisme tegen hen (d.w.z. het spelen van de race card), en hun minachting voor “Politieke Correctheid”, is de reden waarom ze zich uitspreken. White Lives Matter beweert dat ze er genoeg van hebben “zondebokken” te zijn voor door de media veroorzaakte rassenoorlogen.

  • Deze uitspraken klinken niet erg controversieel. Er bestaat echter een meer sinistere vleugel onder deze groepen. Hetzelfde kan gezegd worden van de Black Lives Matter beweging. In beide bewegingen zien we verontrustende trends.

Er zijn genoeg groeperingen die rasistisch zijn in Amerika

Helemaal rechts hebben we neonazi’s, skinheads en de KKK. Helemaal links hebben we Antifa, Zwarte Separatisten en Neo-Anarchisten. Aan beide uiteinden van het spectrum zijn geweld, onverdraagzaamheid en haatdragend commentaar vaak verspreid. Extreme opvattingen over zowel links als rechts resulteren in in de jaren ’60 gestileerde rassenoorlogen. Het is echt triest om te zien.