Sharing is caring!

Kwaliteitsborging is de nummer één prioriteit van elk productiebedrijf, of het nu klein of groot is. De reden hiervoor is dat klanten niet tevreden zullen zijn als het product dat ze kopen niet voldoet aan hun behoeften of wensen. Daarom is het belangrijk dat de producten worden gecontroleerd op eventuele gebreken of fouten voordat ze naar de klanten worden gestuurd.

  • Productiecentra kunnen gebruik maken van verschillende inspectiemethoden om ervoor te zorgen dat elk product wordt gecontroleerd op kwaliteitsnormen. Tegenwoordig zijn visuele inspectiemachines vrij populair voor inspectie. In dit artikel gaan we een aantal gemeenschappelijke voordelen van geautomatiseerde inspectie bekijken.

Lagere kosten

Met een geautomatiseerd inspectiesysteem kunnen fabrikanten een hoger rendement op hun investering verdienen omdat de hoeveelheid afval aanzienlijk kan worden verminderd. De reden hiervoor is dat elk item wordt geïnspecteerd via een computersysteem. Daarom wordt de inspectie snel uitgevoerd zonder dat er veel ruimte voor fouten overblijft.

Foutreductie

We weten dat menselijke fouten niet te vermijden zijn als het gaat om grote productieruns. Als er veel fouten worden achtergelaten, zullen fabrikanten veel verlies moeten lijden door afgedankte materialen, extra kosten voor het verlenen van ondersteuning, enzovoorts.

  • Door de foutenpercentages te verlagen, kunnen ondernemers veel geld besparen. En dat geld kunnen ze weer uitgeven om hun bedrijf verder uit te breiden.

Hogere nauwkeurigheid

We weten dat computergestuurde machines duizenden keren sneller zijn dan mensen. Omdat een machine vision systeem is geprogrammeerd om een taak herhaaldelijk uit te voeren, kan het niet veel fouten achterlaten. En dit verhoogt de efficiëntie van het inspectieproces. Dit is een ander groot voordeel van het systeem.

Hogere totale efficiëntie

Aangezien een visueel inspectiesysteem kan werken in de plaats van medewerkers, kunnen bedrijfseigenaren gebruik maken van de diensten van die medewerkers op andere afdelingen, zoals planning, assistentie of verwerking. Ook dit draagt bij aan de algehele efficiëntie van het gehele productieproces.

Reputatie

Aangezien een geautomatiseerde inspectiemachine de productie van producten die niet aan de normen voldoen kan voorkomen, kunt u uw reputatie in de loop van de tijd behouden en opbouwen. We weten dat preventie de beste praktijk is.