Sharing is caring!

China is een belangrijke speler in de toeleveringsketen van bedrijven. Dat is de reden waarom analisten vrezen dat bedrijven in China geen onderdelen zullen leveren aan bedrijven als Apple en Walmart, waardoor de resultaten van deze bedrijven zullen lijden. De angst voor het onbekende veroorzaakt paniek. Beurzen haten onzekerheid, en dit virus komt met een overvloed aan onzekerheid: Wanneer komt er een vaccin? Hoe zullen de landen het vaccin in toom houden, enzovoorts?

Coronavirus’ Effecten van de aandelenmarkt zou kunnen blijven hangen

Niemand weet hoe lang de impact van het coronavirus op de beurs zal duren. Maar de geschiedenis leert ons dat de aandelenmarkten overreageren en dan hun opwaartse beweging voortzetten. Vandaag de dag neemt de angst toe door de snelle verspreiding van het virus, waardoor mensen overreageren. We moeten pauzeren en ons niet haasten naar de uitgang.

De markten hebben zich snel hersteld van eerdere virusuitbraken. Zal de impact van het coronavirus op de beurs leiden tot een gerealiseerd kapitaalverlies voor u? De marktwijziging op zich doet niets. U verliest alleen geld als u onder de marktprijs verkoopt. De resultaten van sommige bedrijven zullen op korte tot middellange termijn lijden onder onvoldoende voorraad. Andere bedrijven zullen er baat bij hebben. Hoewel we de ernst van het virus niet kennen, te oordelen naar de reacties van de markt in het verleden, is voorzichtigheid de belangrijkste reactie.

  • Bent u een waarde-investeerder met gerichte bedrijven in uw portefeuille? Bestudeer uw doelstellingen en blijf op koers, tenzij u veranderingen ziet in de intrinsieke waarde van het bedrijf. Bent u aan het speculeren, op zoek naar een snelle bok met een margin account? Zo ja, dan heeft u een uitdaging, want banken zullen uw margin afroepen. Dat is het inherente risico als u een marginrekening gebruikt om te speculeren.
  • Als u geen speculant bent, maar een waardebelegger, dan kan dit het perfecte moment zijn om waardeaandelen te identificeren en die te selecteren tegen spotprijzen. Er zullen er meerdere zijn. Wie u ook bent, wees voorzichtig, verwerp de kudde-mentaliteit en denk na over deze zaken:

Blijf de koers goed volgen

Herzie of ontwikkel een investeringsdoel en plan voordat u uw portefeuille aanpast. Waarom heeft u geïnvesteerd of wilt u investeren? Uw reden zal uw beleggingsstrategie bepalen. Mijn voorkeur gaat uit naar het kopen van blue chip aandelen met een lange geschiedenis van stijgende dividenden. Ik houd deze aandelen aan, bekijk hun fundamentals van tijd tot tijd, en handel wanneer er een permanente verandering is.

U vindt vandaag nog waardeaandelen. De marktschommelingen bieden een grote kans om solide bedrijven met een goede staat van dienst te kopen. Vergeet niet dat u alleen verliest, of alleen winst uit de verkoop haalt, niet wanneer de markten schommelen.
Wanneer de intrinsieke waarde van uw beleggingen verandert, bevestig dan uw strategie en verkoop uw bedrijf, zelfs met verlies; maak geen tijd vrij voor het herstel van de markt. De markt kan een aantal jaren geleden al onderuit zijn gegaan, zoals de Tokyo Stock Market, die al meer dan twee decennia onder de zeepbelhoogte ligt.