Sharing is caring!

Wanneer u energie bespaart, bespaart u niet alleen geld, maar vermindert u tegelijkertijd de vraag naar brandstoffen uit oliederivaten zoals gas en olie. Door minder fossiele brandstoffen te verbranden, help je het milieu door minder uitstoot van kooldioxide of CO2, het belangrijkste element dat de opwarming van de aarde veroorzaakt. Op deze site kun je bijvoorbeeld energie vergelijken zonder allerlei gedoe.

Je leven hoeft niet ingewikkelder te zijn om energie te besparen. Tegenwoordig zijn er veel efficiënte alternatieven beschikbaar voor bijna elk soort energieapparaat op basis van fossiele brandstoffen. Het is aan u om uw energieverbruik te veranderen om onze planeet te helpen. We leven in een tijd waarin iedereen echte keuzes heeft en iedereen de kracht heeft om zijn energiegebruik te veranderen in een efficiënter en rationeler gebruik.

Een gemiddelde Amerikaan stoot jaarlijks ongeveer 45.000 pond kooldioxide uit in het milieu. Alleen al in de Verenigde Staten wordt elke minuut een miljoen dollar aan energie verbruikt. Door ten minste één van de volgende energiebesparende methoden toe te passen, kunt u uw impact in deze wereld een stuk minder schadelijk maken en de wereld duizenden kilo’s aan schadelijke gasuitstoot besparen en tegelijkertijd geld besparen.

1. Regel de temperatuur in uw koelkast om energie te besparen

Koelkasten tellen tot 20% van de kosten van een elektriciteitsrekening. Om de temperatuur van uw koelkast in te stellen op 37 graden en uw vriezer zo dicht mogelijk bij 3 graden, kunt u gebruik maken van een thermometer. Zorg ervoor dat de energiebesparende functie is ingeschakeld in de koelkast. Controleer regelmatig de deuren en afdichtingen van uw koelkast om er zeker van te zijn dat deze schoon en goed afgesloten zijn om te voorkomen dat er koude lucht uit de koelkast komt. Laat de deur van uw koelkast nooit te lang openstaan.

2. Uw wasmachine moet zijn ingesteld op de optie warm of koud water, daardoor bespaar je energie

Gebruik geen warm water, want dan komt er veel CO2 in het milieu terecht. Door warm water te gebruiken, bespaart u uw planeet ongeveer 500 pond CO2 per jaar met en elektrische stroomverwarming en 150 pond per jaar als u een gasverwarming heeft.