Sharing is caring!

Tegenwoordig zijn de meesten van ons zich zeer bewust van de problemen die we kunnen krijgen als we niet voorzichtig zijn met ons plastic. Slecht beheerde creditcards gebruiken in Nederland kunnen leiden tot een enorme financiële last die je jarenlang in de schulden kan laten zitten. Dit kan een negatief effect hebben op uw toekomstige kansen bij het aanvragen van een lening, een rekening-courantkrediet of zelfs een hypotheek!

Er zijn een aantal zaken die je moet regelen om je creditcards te gebruiken

Maar alles is nog niet verloren! Er zijn 5 stappen die u kunt nemen en die u zullen helpen om op de hoogte te blijven, uit de schulden te blijven en tegelijkertijd uw kredietwaardigheid te verbeteren.

1. Probeer altijd elke maand uw volledige saldo terug te betalen als het mogelijk is. Dit zal u helpen om eventuele rentekosten te vermijden en ervoor te zorgen dat u goed wegblijft van eventuele laattijdige betalingskosten.

2. Als u het totale saldo van uw creditcard aan het einde van de maand niet kunt terugbetalen, moet u altijd meer betalen dan het minimumbedrag. Dit komt omdat uw minimale betaling door uw kaartaanbieder zorgvuldig zal worden uitgewerkt tot de meeste rente. Dus als u alleen minimale betalingen doet, kost het u jaren meer om het saldo te vereffenen.

3. Als u meerdere creditcards heeft, allemaal met hun eigen saldo, moet u overwegen om deze allemaal op één kaart over te dragen om uw schuld te consolideren. U kunt een kaart voor saldobetaling van 0% gebruiken, of een lening met lage rente afsluiten om al uw kaarten terug te betalen. U moet goed nadenken of dit de beste optie voor u is.

4. Dit punt is er een om zeer zorgvuldig te overwegen! Vergelijk creditcards om de beste kaart te vinden voor u zich aanmeldt. Het kan zijn dat een beloningskaart het beste bij u past als u elke maand uw saldo volledig betaalt. Echter, als u van plan bent om het saldo van uw kaart bij te houden en elke maand terug te betalen, dan zal een lage rente creditcard uw beste optie zijn.