Sharing is caring!

Volg deze tips voor het kopen van auto’s om ervoor te zorgen dat uw nieuwe (of nieuwe voor u) auto betaalbaar en geschikt is om u nog jaren van dienst te zijn.

1. Bepaal uw budget

Hoewel je misschien je hart op een specifieke auto hebt gericht, kun je deze niet mee naar huis nemen tenzij je het kunt betalen.

Een goede vuistregel is om niet meer dan 25 procent van uw maandelijkse gezinsinkomen aan alle auto’s in uw huishouden uit te geven. Dit cijfer moet niet alleen de maandelijkse betalingen voor autoleningen omvatten, maar alle andere voertuigkosten, inclusief brandstof- en autoverzekeringen. Alleen al voor de maandelijkse betaling moet je volgens Ron Montoya, hoofdredacteur van consumentenadvies bij Edmunds, 15 procent nastreven.

Als u niet zeker weet hoe een nieuwe auto zou passen in uw maandelijkse uitgaven, gebruik bpm calculator om u te helpen uw maandelijkse rekeningen en de nodige besparingen te bepalen. U kunt ook bandenspanning via kenteken check bekijken en andere informatie krijgen zoals schadeverleden, dagwaarde, aantal eigenaren en nog veel meer.

2. Beslissen: nieuw, gecertificeerd tweedehands of gebruikt? Kopen of leasen?

De keuze tussen nieuw of gebruikt komt uiteindelijk neer op wat u zoekt. “De gebruikte auto’s zullen duidelijk iets minder duur zijn, maar je moet rekening houden met de staat van de staat,” zegt Montoya. “Terwijl een nieuwe auto, ze zijn in perfecte staat, maar ze zullen meer kosten.”

Overweeg ook gecertificeerde gebruikte opties. “Die zijn doorgaans beter in vorm dan een gemiddelde gebruikte auto, ze zullen minder kilometers hebben en ze zullen niet meer dan waarschijnlijk 5 jaar oud zijn,” zegt Montoya.

Als u gebruikt koopt, krijgt u de meeste auto voor uw geld. Je hebt echter een kortere garantieperiode en weet misschien niet de volledige geschiedenis van de auto. Bovendien, als u een autolening krijgt, betaalt u een hogere rente. Als u een auto huurt, krijgt u misschien een meer luxe auto voor uw geld, maar u bent niet de eigenaar van de auto en moet voorzichtig zijn met de leasebepalingen om zware boetes te voorkomen. Een nieuwe auto voor hetzelfde geld zou waarschijnlijk minder functies hebben, maar je hebt ook een volledige garantie en een lagere rente, en vaak krijg je gratis onderhoud en hulp bij pech onderweg.

3. Beperk je keuzes tot een paar auto’s

Nadat u uw budget en het type eigendom dat u zoekt hebt ingesteld, begint u met het onderzoeken van de auto’s die u hebben opgemerkt om te zien of deze aan uw criteria voldoen.

Bezoek autofabrikantwebsites en onafhankelijke automotive-informatiesites om de voor u belangrijke functies te beoordelen en noteer MSRP’s (door de fabrikant voorgestelde verkoopprijzen) en factuurprijzen. Controleer de lokale inventarislijsten om te zien wat beschikbaar is in uw regio.

Als je je keuzes hebt beperkt tot een paar topopties, ga dan nog niet meteen naar de dealer voor een proefrit.